4 načini za odstranitev plavajočega gumba Domov na iPhoneu

AssistiveTouch v iOS-u je odlična funkcija za dostopnost, ki vam omogoča dostop do različnih menijev in funkcij brez uporabe potez s potegom ali pritiskanja fizičnih gumbov. Ko omogočite AssistiveTouch, se na zaslonu prikaže navidezni gumb, ki ga lahko povlečete na kateri koli rob zaslona.

Lahko uporabite AssistiveTouch aka plavajoči gumb za dom, da odprete začetni zaslon, naredite posnetke zaslona, ​​zaklenete zaslon, sprožite Siri, odprete Nadzorni center in drugo. To je zelo priročno, ko je fizični gumb za dom pokvarjen ali če imate iPhone, ki podpira Face ID. Z uporabo AssistiveTouch lahko znova zaženete iPhone ali iPad brez gumba za vklop in vklopite ali izklopite tihi način brez stikala.

Zakaj je na zaslonu mojega iPhone-a krog?

Navidezni gumb za dom na iPhone ali iPad deluje kot pravi gumb za dom. Po svojih željah lahko prilagodite tudi kontrole mehkega domačega gumba. Čeprav ikona kroga ni privzeto omogočena, ste morda v nekem trenutku vklopili AssistiveTouch.

Plavajočo ikono ali bližnjico je enostavno odstraniti, če vas moti ali je ne potrebujete več. Kljub temu je nastavitev za vklop ali izklop AssitiveTouch spremenjena v novejših različicah iOS in iPadOS. Zdaj ne boste več našli funkcije dostopnosti pod Nastavitve > Splošno. Torej, kako se lahko znebim plavajočega gumba domov na svojem iPhoneu?

Brez skrbi! Obstaja več načinov za odstranitev plavajoče ikone na iPhonu. Tukaj je opisano, kako lahko odstranite gumb za virtualni dom na iPhone 12/12 Pro, iPhone 11/11 Pro in vseh prejšnjih telefonih iPhone.

Kako se znebiti plavajočega gumba na iPhoneu

  1. Odprite aplikacijo Nastavitve.
  2. Pojdite na »Dostopnost«.
  3. V razdelku »Fizična in motorna« tapnite »Dotik«.
  4. Tapnite možnost »AssitiveTouch« na vrhu.
  5. Izklopite stikalo poleg možnosti »AssitiveTouch«.

to je to. S tem boste takoj odstranili kontrolni gumb ali piko nadzornega centra z zaslona vašega iPhone-a.

Hitro skrij/razkrij plavajoči gumb domov

Lahko pa uporabite spodnje metode, da z lahkoto vklopite ali izklopite AssitiveTouch. To je priročno za uporabnike, ki pogosto uporabljajo AssitiveTouch, vendar ne marajo trajnega gumba za virtualni dom na zaslonu.

Uporaba Siri

Gumb AssistiveTouch nima smisla vedno imeti na zaslonu, če ga ne uporabljate ves čas. V takem primeru lahko preprosto prosite Siri, da naredi potrebno.

Samo recite »Hej Siri« in ga prosite, naj »Izklopi AssistiveTouch«.

Uporaba stranskega ali domačega gumba

Z uporabo bližnjic za ljudi s posebnimi potrebami lahko hitro vklopite ali izklopite AssistiveTouch tako, da trikrat kliknete gumb Side/Home na vašem iPhoneu.

Če želite, da deluje, pojdite v Nastavitve > Dostopnost > Bližnjica za dostopnost in izberite možnost »AssistiveTouch«. Zdaj trikrat kliknite gumb Side/Home, da dodate ali odstranite plavajoči gumb za dom.

Uporaba Nadzornega centra

Možno je tudi izklopiti plavajoči gumb domov na iPhoneu neposredno iz Nadzornega centra. Narediti tako,

  1. Pojdite v Nastavitve > Nadzorni center.
  2. V razdelku Več kontrolnikov tapnite + gumb poleg Bližnjic za dostopnost.
  3. Pojdite v Nadzorni center in tapnite kontrolni gumb »Bližnjice za dostopnost«.
  4. Tapnite »AssistiveTouch«, da dodate ali odstranite ikono kroga v iPhonu.

PREBERITE TUDI: Kako razveljaviti tipkanje v Notesu, ne da bi stresel vaš iPhone

Oznake: AccessibilityAssistiveTouchiOS 14iPhoneiPhone 11iPhone 12Tips