Kako zagnati Instagram v celozaslonskem načinu na iPadu

Kljub temu, da je Instagram eno najbolj priljubljenih družbenih omrežij, se še ni potrudil zagnati namenske aplikacije za iPad. To je presenetljivo glede na ekosistem iPada in tudi razočaranje za ljudi, ki raje uporabljajo tablične računalnike za družabna omrežja. Očitno je edini način, da dobite Instagram na iPadu, tako, da namestite različico iPhone ali dostopate do nje prek brskalnika.

Aplikacija Instagram za iPhone vs Progresivna spletna aplikacija (na iPadu)

Kljub temu različica Instagrama za iPhone povzroča slabo uporabniško izkušnjo na velikem zaslonu iPada. Razlog je v tem, da je aplikacija radikalno majhna in ima zastarele elemente v primerjavi z aplikacijo iPhone. Poleg tega ne izkoristi površine zaslona iPada, tudi če povečate velikost aplikacije in to povzroči slabo ločljivost. Presenetljivo je, da tudi za ležeči način ni podpore.

Instagram progresivna spletna aplikacija za iPad

Na srečo obstaja preprosta rešitev, da doživite Instagram na iPadu na relativno boljši, če ne celo najboljši način. To lahko storite tako, da na svoj iPad namestite Instagramovo progresivno spletno aplikacijo (PWA). Očitno je to najboljši način, da naredite aplikacijo Instagram na celotnem zaslonu na iPadu. PWA deluje precej dobro na iPadu in brez brskalnika Safari ali Chrome.

Za razliko od različice iPhone se razširi po celotnem zaslonu in to tudi v visoki ločljivosti. Spletna aplikacija vam omogoča tudi ogled Instagrama v ležečem načinu na iPadu, česar ni niti v domači aplikaciji.

Ni treba posebej poudarjati, da je tudi nekaj pomanjkljivosti, saj je to spletna aplikacija in ne domača aplikacija za iPad.

Na primer, s spletno aplikacijo ne morete objaviti fotografije, videoposnetka ali celo zgodbe na Instagramu, kar je težava. Lahko pa si ogledate zgodbe, profile in objave ljudi, ki jih spremljate na Instagramu. Poleg tega lahko všečkate objave, iščete profile, odkrivate ljudi, dodajate komentarje, spremljate ali ne spremljate uporabnike, si ogledujete obvestila, dostopate do svojega profila in še veliko več.

PREBERITE TUDI: Pridobite temni način v Instagramu za Android

Kako priti do Instagrama na celem zaslonu na iPadu

Brez odlašanja poglejmo, kako lahko namestite spletno aplikacijo Instagram na iPad.

  1. V iOS 13 obiščite instagram.com v Safariju.
  2. Tapnite gumb »Skupna raba« in izberite »Dodaj na začetni zaslon«.
  3. Odprite spletno aplikacijo Instagram na domačem zaslonu.
  4. Prijavite se v svoj Instagram račun.
  5. to je to. Zdaj lahko raziskujete Instagram, tako v pokončnem kot ležečem načinu.

Še vedno upamo, da bo Instagram izdal domačo aplikacijo, ki je prilagojena posebej za iPad. Do takrat je ta spletna aplikacija odlična alternativa za uporabnike iPada, razen če želijo objavljati posodobitve ali deliti zgodbe.

Zasluga za namig: @joshuamarino

Oznake: InstagramiOS 13iPadsafariTips